Drents Museum

Het Drents Museum in Assen is opgericht in 1854 en is sindsdien uitgegroeid tot een cultureel icoon in het noorden van Nederland. Oorspronkelijk begon het als een kleine collectie van de Provinciale Drentsche en Asser Oudheidkamer, maar in de loop der tijd is het uitgegroeid tot een museum met een veelzijdige en internationale reputatie. De prachtige combinatie van historische en moderne architectuur in het museumgebouw weerspiegelt de rijke geschiedenis en voortdurende ontwikkeling van het museum.

Bezoekers van het Drents Museum kunnen een breed scala aan tentoonstellingen verwachten, variërend van archeologische vondsten tot hedendaagse kunst. Een van de grootste trekpleisters is de collectie van de veenlijken, zoals het wereldberoemde meisje van Yde. Daarnaast zijn er indrukwekkende tentoonstellingen over de prehistorie, zoals de hunebedden, en wisselende exposities van kunst en cultuur uit binnen- en buitenland. Het Drents Museum biedt hiermee een verrassende reis door de tijd en cultuur, waarbij zowel jong als oud zich kunnen verwonderen.

Adresgegevens

Drents Museum (drentsmuseum.nl)

Brink 1

9400AC Assen

Een culturele dag uit in Assen: Ontdek het Drents Museum en meer!

Een bezoek aan het Drents Museum is perfect te combineren met andere leuke activiteiten in de omgeving van Assen. Op loopafstand van het museum vind je de sfeervolle Gouverneurstuin, een verborgen groene oase in het hart van de stad waar je heerlijk kunt ontspannen. Voor wie op zoek is naar een stukje indrukwekkende geschiedenis, ligt het voormalige kamp Westerbork op een korte afstand van Assen. Deze historische plek, omgeven door natuur, biedt een indringende ervaring over de Tweede Wereldoorlog en is zeker een bezoek waard. Na een dag vol cultuur en historie kun je heerlijk dineren in het bruisende centrum van Assen, waar je keuze hebt uit tal van gezellige restaurants en cafés. Van knusse eetcafés tot moderne bistro’s, er is voor ieder wat wils. Zo biedt Assen een veelzijdige dag uit, waarin cultuur, natuur en gastronomie perfect samenkomen.

Sluit de dag af in McDonald's Assen Zuid

Na een dag vol avontuur en cultuur in Assen, is er geen betere plek om de dag af te sluiten dan bij McDonald's Assen Zuid. Of je nu het Drents Museum hebt ontdekt, door de prachtige Gouverneurstuin hebt gewandeld, of een bezoek hebt gebracht aan Kamp Westerbork – bij ons geniet het hele gezin van een heerlijke maaltijd. Voor de kinderen is het feest compleet met een Happy Meal en volop speelplezier in onze speelhoek. En ook de ouders komen tot rust met onze vers bereide burgers, frisse salades en een goede kop koffie.

Bij McDonald's Assen Zuid zorgen we ervoor dat iedereen tevreden naar huis gaat. Met ruime zitplekken, een vriendelijke sfeer en een menu dat voor ieder wat wils biedt, is het de perfecte plek om samen te genieten. Kom langs en maak van jullie dagje uit in Assen een complete belevenis, van begin tot eind!